Τοποθεσία

Τοποθεσία

Το Μεταξουργείο είναι μία από τις παλαιότερες γειτονιές στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας και μία από τις τελευταίες που ακόμη σώζονται μικρά σπίτια με αυλή, ισόγεια κτίσματα και αρκετά νεοκλασικά κτίρια.
Η περιοχή που σήμερα βρίσκεται το Μεταξουργείο, στην αρχαιότητα δεν αποτελούσε τμήμα του αστικού ιστού, αλλά το όριο της πόλης.

Σήμερα, η περιοχή του Μεταξουργείου είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή. Για πολλά χρόνια υπήρξε περιθωριοποιημένη αλλά την τελευταία δεκαετία αποτελεί μία από τις πιο Bohème περιοχές της Αθήνας, γεμάτη galleries , πειραματικές θεατρικές και μουσικές σκηνές , βραβευμένα εστιατόρια αλλά και σύγχρονα ταβερνάκια με εκλεπτυσμένες παραδοσιακές γεύσεις. Την περιοχή διαλέγουν πολλοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, άνθρωποι της τέχνης αλλά και πολιτικοί για μόνιμη κατοικία τους.

Το Del Taso 1850 βρίσκεται στην Πλατεία Μεταξουργείου και απέχει μόνο λίγα μέτρα από την ομώνυμη στάση του Μετρό. Αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη και το Μουσείο της, αλλά και το Μοναστηράκι και το Θησείο, αποτελούν εξαιρετικό περίπατο, καθώς απέχουν μόνο 10 με 15 λεπτά, περπατώντας μέσα στην Παλαιά Αθήνα και απολαμβάνοντας την αρχαία της κληρονομιά. Υπάρχει βέβαια, πάντα η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα αξιοθέατα, αλλά και στις κεντρικές αρτηρίες του Συντάγματος και της Ομόνοιας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς βρισκόμαστε σε μία κομβική περιοχή με τακτικότατη συγκοινωνία.

Τοποθεσία στον χάρτη εδώ