Δραστηριότητες

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

this is a photo

Επισκεφθείτε την Ακρόπολη, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης συνοδευόμενοι από επίσημο ξεναγό ή συνοδό.
Η Ακρόπολη Αθηνών είναι βραχώδης λόφος, κατοικημένος από την 3η χιλιετία π.Χ.. απρόσιτος απ’ όλες τις πλευρές εκτός της δυτικής, όπου και βρίσκεται η οχυρή είσοδος, η διακοσμημένη με τα λαμπρά Προπύλαια.
Ο Παρθενώνας είναι το μεγαλύτερο και πιο επίσημο οικοδόμημα της Ακρόπολης και συγκεντρώνει τον θαυμασμό όλου του κόσμου αιώνες τώρα. Οι εργασίες για την ανέγερση του μαρμάρινου αυτού ναού της Αθηνάς άρχισαν το 447 π.Χ. υπό τη διεύθυνση των αρχιτεκτόνων Ικτίνου και Καλλικράτη.
Η Αθηναϊκή Ακρόπολη ενεγράφη στον κατάλογο Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1987.
Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, του οποίου το οπίσθιο μέρος αντικρίζεται από το κατάλυμα μας, εγκαινιάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2009 και αντικατέστησε το πρώτο μουσείο για τα ευρήματα της Ακρόπολης το οποίο θεμελιώθηκε στα νοτιοανατολικά του Παρθενώνα στις 30 Δεκεμβρίου 1865 και ολοκληρώθηκε το 1874.
Το σχέδιο του Μπερνάρ Τσουμί εμπλέκει τρεις συλλήψεις: το φως, την κίνηση και τον αρχιτεκτονικό προγραμματισμό. Το κτήριο στηρίζεται σε υπερυψωμένους πυλώνες θεμελιωμένους ανάμεσα στις αρχαιότητες για την καλύτερη προστασία του αρχαιολογικού χώρου. Σε αρκετά σημεία, στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτηρίου, τα δάπεδα είναι διαφανή, επιτρέποντας την θέαση των υποκείμενων αρχαιοτήτων. Τον Μάιο του 2013 η βρετανική εφημερίδα Sunday Times κατέταξε το Μουσείο της Ακρόπολης στην 3η θέση στη σχετική λίστα με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου.
Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε τέσσερα επίπεδα καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη. κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.
Θ ήταν μεγάλη μας χαρά να σας ξεναγήσουμε στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, να σας δείξουμε τα μέρη όπου δίδαξε, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης.

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

this is a photo

Απολαύστε μία μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς, με λιμουζίνα ή mini van, και μαγευτείτε, από τα τοπία της διαδρομής καθώς και από τον Αρχαιολογικό χώρο.
Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων.
Από τον 8ο αιώνα, όταν πλέον επικράτησε η λατρεία του Απόλλωνα, το ιερό των Δελφών απέκτησε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, ενώ η επιρροή του εξαπλώθηκε σταδιακά σε ένα μεγάλο τμήμα του ευρύτερου χώρου της ανατολικής Μεσογείου.
Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, σταδιακά όμως ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων.
Οι Δελφοί είναι μια περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση, αφού αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου, υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή μια σειρά Ιερών Μονών θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Επίσης, οι Δελφοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση 10 χλμ. από την Αράχοβα, σημαντικό χειμερινό προορισμό της Στερεάς Ελλάδας, και σε κοντινή απόσταση από το θερινό παραθεριστικό κέντρο της Ιτέας καθώς και από τον παραδοσιακό οικισμό του Γαλαξιδίου.

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

this is a photo

Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό. Απέχει από το κέντρο της Αθήνας μόνο μία ώρα και έχουμε την δυνατότητα να σας οργανώσουμε μία ολοήμερη εκδρομή, την οποία εκτός από τον Αρχαιολογικό χώρο θα περιλαμβάνει, κολύμπι σε κοντινή παραλία και γεύμα. Αλήθεια, που αλλού μπορείς να κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά με θέα τους μαρμάρινους κίονες ενός αρχαιοελληνικού ναού; Στην περίπτωση αυτή θα έχετε την τύχη να απολαύσετε και ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
Αν οι υποχρεώσεις σας χρονικά δεν το επιτρέπουν, μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ναό του Ποσειδώνα (Θεός της θάλασσας) και να απολαύσετε την διαδρομή σε μια τετράωρη εκδρομή.

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των επισκεπτών της Αθήνας. Είναι χτισμένος την ίδια εποχή με τον Παρθενώνα, στη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή. Στην περιοχή που σήμερα βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, υπήρχε κατά τους Αρχαϊκούς χρόνους βωμός αφιερωμένος στον θεό, περιτριγυρισμένος από δύο μεγάλους κούρους, όχι όμως και ναός, Ο πρώτος ναός άρχισε να κατασκευάζεται στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. αλλά καταστράφηκε πριν ολοκληρωθεί, ο δεύτερος ναός (αυτός που υπάρχει και σήμερα) ξεκίνησε να χτίζεται το 449/8 π.Χ. με διαταγή του Περικλή.

Ανάμεσα στους γοητευμένους επισκέπτες του ναού του Ποσειδώνα υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι. Ένας από αυτούς, ο Βρετανός ποιητής και φιλέλληνας, Λόρδος Βύρωνας (19ος αιώνας), ένιωσε μάλιστα τόσο μαγεμένος, που χάραξε το όνομά του σε μια από τις πέτρες του ναού.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

this is a photo

Η Επίδαυρος βρίσκεται στην Αργολίδα και απέχει 135 χλμ. από την Αθήνα, δηλαδή περίπου 2 ώρες. Είναι χτισμένη σε μία λοφώδη περιοχή ανάμεσα στον Σαρωνικό και Αργολικό κόλπο. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής. Ξακουστή σ’ όλη την Ελλάδα την έκανε το Ασκληπιείο της, ένα από τα σπουδαιότερα της αρχαιότητας, από το 1988 ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
ίχνη κατοίκησης υπάρχουν από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.). Στο επίπεδο ύψωμα πάνω από το χωριό υπάρχουν ακόμη και σήμερα αρχαϊκές και κλασικές οχυρώσεις, καθώς και ίχνη κατοίκησης στην κλασική εποχή.
Τον 5 αι. π.Χ. το ιερό του Ασκληπιού αποκτά φήμη και επιρροή. Η γιορτή του ιερού του Ασκληπιείου γίνεται πανελλήνια. Η φήμη αυτή φέρνει οικονομική ευρωστία, ιδιαίτερα κατά τον 4ο-3ο αι. π.Χ. Σε μεγάλη ακμή έμεινε το ιερό και κατά τους ελληνιστικούς χρόνους, αλλά και στα ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και τον 2ο αι. μ.Χ.
Ο αρχιτέκτονας και γλύπτης Πολύκλειτος, κατάφερε τον 4ο αιώνα π.Χ. να δημιουργήσει ένα θέατρο αξεπέραστο μέχρι σήμερα σε ομορφιά και ακουστική: ακόμα και η εκπνοή του ηθοποιού φτάνει στην τελευταία σειρά και σβήνει πίσω της.
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί την Αρχαία Επίδαυρο αλλά και να παρακολουθήσει μία παράσταση Αρχαίας τραγωδίας στο μοναδικό αυτό θέατρο σε μία ολοήμερη ή 6ωρη εκδρομή στην περιοχή.
Αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να φθάσει στην Επίδαυρο και δια θαλάσσης με ταχύπλοο σκάφος και να απολαύσει τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού Κόλπου, περνώντας ανάμεσα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κατά την άφιξη του θα τον περιμένει mini van για την ξενάγησή του και στην συνέχεια θα απολαύσει μία παράσταση, στο Αρχαίο Θέατρο. Μία μοναδική εμπειρία που μπορούμε να δημιουργήσουμε για εσάς, εφόσον μας το ζητήσετε.

Απογευματινή βόλτα στα μνημεία της Αθήνας και δείπνο στον Λυκαβηττό

this is a photo

Απολαύστε μία υπέροχη διαδρομή με αυτοκίνητο, ανάμεσα στα σημαντικότερα κτήρια της Αθήνας, όπως η Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο αλλά και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Αλλά και ανάμεσα στα σύγρονα κτήρια όπως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η Εθνική Πινακοθήκη και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονής Τέχνης.
Η ξενάγηση αυτή θα καταλήξει στον Λυκαβηττό.
Ο Λυκαβηττός είναι λόφος της Αθήνας, με πανοραμική θέα όλο το λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Λυκαβηττός ήταν ένας βράχος που κουβαλούσε στα χέρια της η Θεά Αθηνά και της έπεσε έπειτα από μια κακή είδηση που της έφερε ένα κοράκι. Από τότε τα κοράκια έγιναν μαύρα, λέει ο μύθος.
Το υπέροχο δείπνο σας, στο εστιατόριο επάνω στον λόφο, θα φωτίζεται από τα μοναδικά χρώματα του ηλίου που θα βασιλεύει στα νερά του Σαρωνικού κόλπου.
Μετά το δείπνο σας, ο οδηγός μας, θα σας μεταφέρει στον Del Taso 1850,
Η ώρα εκκίνησης της εκδρομής εξαρτάται από την εποχή, καθώς στόχος μας είναι να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στον Λυκαβηττό.

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ

this is a photo

Η καταγωγή των Ολυμπιακών αγώνων είναι η Αρχαία Ελλάδα, και έχουν αναβιωθεί από τον Γάλλο Βαρόνο Pierre de Coubertin και τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Αγώνες της Ολυμπιάδας, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων και του έτους 2020 λόγω της πανδημίας του Covid-19.
Αν αγαπάτε λοιπόν τον αθλητισμό και τα κλασσικά αθλήματα, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε μία αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με την βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων και πιστοποιημένων γυμναστών και να αφήσετε τον χρόνο να σας γυρίσει πίσω.
Επίσης έχετε την δυνατότητα να τρέξετε με την συνοδεία γυμναστή στην Αθήνα, γνωρίζοντας παράλληλα τα σημαντικότερα Αθηναϊκά Μνημεία.
Αν όμως επιθυμείτε την εκγύμναση στον χώρο σας, μπορούμε να σας κανονίσουμε ιδιωτικό προπονητή, σύμφωνα με το πρόγραμμά σας.

Απόδραση στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού

this is a photo

Η Ελλάδα ανέκαθεν υπήρξε μία ναυτική χώρα, αφού η ακτογραμμή της κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των συνόρων της. Στην Ελληνική επικράτεια υπάρχουν 2500 νησιά εκ των οποίων τα 252 μόνο κατοικούνται. Διάσημες ναυμαχίες έχουν λάβει χώρα στο καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου που βρέχει την Αθήνα, η πιο γνωστή ήταν η ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. ή οποία απέτρεψε την επεκτατική εισβολή των Περσών στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
Αφεθείτε στους έμπειρους καπετάνιους μας και κολυμπήστε στα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της Αθηναϊκής ακτογραμμής, χαρείτε τον ήλιο, χαλαρώστε και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να ανανεωθεί.
Θα θαυμάσετε την πόλη των Αθηνών, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό από την θάλασσα, θα σταματήσετε σε 3 ή 4 μοναδικά σημεία για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα εν πλω, θα θαυμάσετε το ηλιοβασιλέμα πίνοντας το cocktail σας. Μαγεμένοι από το τοπίο και πλήρης από την υπέροχη μέρα στην θάλασσα, θα επιστέψετε στο λιμάνι όπου θα σας περιμένει ο οδηγός για να σας μεταφέρει στο Del Taso 1850.
Έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ιστιοπλοϊκό σκάφος, να κάνετε μαθήματα ιστιοπλοΐα με τον εκπαιδευτή καπετάνιο μας, και να ανοίξετε τα πανιά σας για νέες εμπειρίες. Εάν σας αρέσει η ταχύτητα μπορείτε να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε την ίδια εκδρομή με ένα ταχύπλοο σκάφος σχίζοντας τα ασφαλή νερά του Σαρωνικού κόλπου ΄’οπουμπορείτε να επισκεφθείτε τα μεγαλύτερα νησιά της ευρύτερης περιοχής.
Όλα τα σκάφη που χρησιμοποιούμε έχουν ειδική άδεια, πιστοποίηση και ασφάλεια.
Εκφράστε μας την επιθυμία σας και θα σας οργανώσουμε την ομορφότερη εμπειρία.